Login    Register
User Information
Username:
Password:
We are a free and open
community, all are welcome.
Click here to Register
Sponsored
Who is online

In total there are 49 users online :: 4 registered, 0 hidden and 45 guests


Most users ever online was 218 on Wed Dec 07, 2016 6:58 pm

Registered users: Alexa [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot] based on users active over the past 5 minutes

The Team
Administrators
Global Moderators
global_moderators.png CS

circuit question

All non-spudgun related discussion goes here such as projects, theories, serious questions, etc. All "off-topic" posts (aka useless posting, determined by moderators) will be removed.
Sponsored 
  • Author
    Message

circuit question

Unread postAuthor: jor2daje » Tue Feb 14, 2012 3:09 pm

Hey guys got a quick question that is out of my electrical league so Im asking here. I recently got an old camera which parts are no longer available for and they only come up very rarely on ebay. My problem I do not have the correct power cord, I have the battery and the camera but no cord. The issue is that the battery is a 2 pin lemo connector and the camera has a 7 pin lemo connector. Im not really sure why it needs a 7pin connector for just power, it has other ports for different control and video out and the like, if you know why let me know im interested. Anyway so Im trying to figure out how to make the cord my self heres a picture of the back of the circuit board the connector is on if that helps, it appears the center pin is possibly the ground? Oh and the camera is an agema thermocam 450 incase anyone has any experience or better luck finding a circuit diagram. I got it for next to nothing and figured Id have a go at getting it to work before I sell it on for parts.

Image
  • 0

Patience is a virtue, get it if you can, seldom in a women, never in a man.
User avatar
jor2daje
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
 
Posts: 418
Joined: Sun Oct 05, 2008 9:41 pm
Location: Southern California
Reputation: 0

Unread postAuthor: jrrdw » Tue Feb 14, 2012 6:22 pm

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=agema+&_sacat=0&_odkw=agema+thermocam+450&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313 A ebay search, the 1st listing of the battery has a cord on it. Is yours like that. Did you Google it?
  • 0

When life gives you lemons...throw them back they suck!
User avatar
jrrdw
Donating Moderator
Donating Moderator
 
Posts: 6538
Joined: Wed Nov 16, 2005 5:11 pm
Location: Maryland
Country: United States (us)
Reputation: 25

Unread postAuthor: jor2daje » Tue Feb 14, 2012 6:29 pm

I have the battery it is two pined a connector is necessary to go between the battery and camera.
  • 0

Patience is a virtue, get it if you can, seldom in a women, never in a man.
User avatar
jor2daje
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
 
Posts: 418
Joined: Sun Oct 05, 2008 9:41 pm
Location: Southern California
Reputation: 0

Unread postAuthor: dewey-1 » Tue Feb 14, 2012 7:41 pm

Here is a link to view;

http://s807.photobucket.com/albums/yy35 ... ter=images

Can you take a picture from component side?
Get the manual:
http://flir.com/legacy/view/?id=51511

pin 1 is: + 11 to 14 VDC
pin 7 is: - (ground)
  • 0

User avatar
dewey-1
Major General
Major General
 
Posts: 1298
Joined: Wed Mar 28, 2007 10:24 am
Location: NE Wisconsin USA
Reputation: 0

Return to Non-Spudgun Related Discussion

Who is online

Registered users: Alexa [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

Reputation System ©'